VOLDOENDE ANIMO VOOR GLASVEZELNETWERK OP BEDRIJVENTERREIN DE ZEGGE

Begin voorbereidingen glasvezelnetwerk, start graafwerkzaamheden na de zomer

Het is gelukt! Het bedrijventerrein de Zegge in Raalte krijgt een hypermodern glasvezelnetwerk. Het Communicatie Infrastructuur Fonds (CIF) maakt bekend dat in samenwerking met ICT-specialisten WeKaDATA en Beekman Elektro voldoende aanmeldingen zijn ontvangen. Hierdoor kan CIF met de voorbereidingen starten om vrijwel álle bedrijven op het terrein de Zegge te voorzien van een glasvezelaansluiting.

Minimaal 30 procent van de bedrijven moest zich aanmelden voor 15 mei bij WeKaDATA of Beekman Elektro. In de laatste weken is extra campagne gevoerd om het minimale percentage aanmeldingen te behalen. In samenwerking met Kring Raalter Werkgevers is extra aandacht gegeven aan de noodzaak van een digitale infrastructuur op het bedrijventerrein. In een video hebben bedrijven collega-ondernemers opgeroepen om zich in te zetten voor een glasvezelnetwerk op het bedrijventerrein de Zegge .

Kogel door de kerk!
Door de succesvolle glasvezelcampagne, kan achter de schermen een begin worden gemaakt met de voorbereidingen. Nog dit jaar wordt gestart met de graafwerkzaamheden, waarbij eerst de hoofdaansluiting wordt gemaakt en vervolgens daarop de bedrijfspanden worden aangesloten. Bedrijven op de Zegge krijgen vooraf per post informatie over de graafwerkzaamheden en wanneer hun bedrijfspand wordt aangesloten.

Inschrijving loopt door
Uiteraard is het mogelijk voor bedrijven om zich alsnog aan te melden voor een glasvezelabonnement. Zij kunnen hiervoor terecht bij WeKaDATA en Beekman Elektro. De specialisten bieden inzicht in de verschillende abonnementsvormen van serviceproviders Weserve en Plinq.. Zij adviseren bedrijven ook over andere aspecten van het bedrijfsnetwerk.

Op de website www.glasvezelvoordezegge.nl staat meer informatie over het glasvezelnetwerk en de mogelijkheden.